This story focuses on problem solving using the 12 multiplication facts and much more! Hope you enjoy and Good Luck!

ANSWERS

Chapter 1:

1. 12 months X 6 years = 72 months, so 72 visits from the Number Thief.

2. 60 ÷ 12 minutes= 5

Number thief stole 5 numbers.

3. 32 X 12 = 384 minutes of dancing.

Chapter 2:

1. 8 x 12 = 96 fingers

2. $12.12 X 12 = $145.44

3. 180 ÷ 12 = 15

Number Thief’s hat was 15 feet tall.

Chapter 3:

1. 12 x 7 = 84 and 12 x 3 = 36.

84 + 36 = 120 shouts

2. 9 X 12 = 108.

108 – 7 = 101 slices.

3. $17.12 x 14 = $239.68

Chapter 4:

1. 11 X 12 = 132 lies in total

2. 12, 24, 36, 48, 60, 72, 84

3. Every hour he goes up 4 feet, and slips down 1 foot, so he goes up 3 feet in total each hour.

96 ÷ 3 = 32 hours

Chapter 5:

1. 5 X 12 = 60 seconds, or 1 minute

2. 12:11 AM

3. If he lies 24 times in 8 minutes, then he lies 3 times/minute, so in 6 minutes, he can lie 3 X 6 = 18 times.

Chapter 6:

1. There are 12 hours between 8AM and 8 PM.

4 X 12 = 48 math questions

2. 12 X 34 = 408 minutes of chewing numbers.

3. 5280 feet X 12 inches = 63,360

Thief could jump 63,360 inches into the air.

Chapter 7:

1. 10 X 12 (a dozen is 12)= 120 pieces of chocolate.

2. 6 X 1,212= 7,272

Thief had travelled 7,272 miles.

3. $1200 – $144 = $1056

Menu