This story focuses on problem solving using the 3 multiplication facts and much, much more! Hope you enjoy and Good Luck!

**ANSWERS **

**Chapter 1:**

**1.** 3 lemons plus 3 x 4 (or 12) lemons= 15 lemons

**2.** If 3 lemons grow, and 1 falls off, there are 2 new lemons each day. After 33 days, there will be 66 lemons.

**3.** 170 pounds of lemons = $566.10

you would get 90¢ change.

**Chapter 2:**

**1.** 3 X 7 = 21 times

**2.** 3,762 green hairs

**3.** (2 x 365) + 33 = 763 times

**Chapter 3:**

**1.** 9 X 3 = 27 fingers

**2.** 3 x 25 = 75.

75 – 5 = 70

Number thief had looked in my mirror 70 times.

**3.** Letter thief walked 17 miles and Number thief walked twice as many or 34 miles.

**Chapter 4:**

**1.** 3 x 11 = 33

**2.** 11 minutes = 3 numbers.

It takes thief 121 minutes to eat 33 numbers.

**3.** The pattern adds 0, then 1, then 2, then 3 and so on. The next number in the pattern will be 22 (or add 6)

**Chapter 5:**

**1.** 3 X 8 = 24 octopus legs

**2.** The number = 20

**3.** Thief’s number was 963

**Chapter 6:**

**1.** 12 months

**2.** 33 X 374 = 12,342 miles/hour

**3.** The largest area will be when the shape is a square, so the sides will each be 6 feet long.

**Chapter 7:**

**1.** 6 X 3 = 18 months

**2.** 33 X 36 = 1,188.

1,188 + 100 = 1, 288

**3.** Round 4,212 to 4,000

Round 86,881 to 87,000

87 ÷ 4 = 21.75, which is about 22 times as large